KOSEM SULTAN επεισοδιο 5 ελληνικοι υποτιτλοι

KOSEM SULTAN EPISODIO 5 GREEK SUBS ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΚΙΟΣΕΜ ΠΕΡΙΛΗΨΗ 5ου ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ Κιοσέμ Σουλτάνα 5 ελληνικοι υποτιτλοι Το επεισόδιο αρχίζει μ...

σιριαλ365
KOSEM SULTAN EPISODIO 5 GREEK SUBS ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΚΙΟΣΕΜ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ 5ου ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ Κιοσέμ Σουλτάνα 5 ελληνικοι υποτιτλοι

Το επεισόδιο αρχίζει με τον Αχμέτ να μπαίνει στον κήπο.Η Νάσια βρίσκεται με τον Άλεξ εκεί.

Αχμέτ:Νάσια
Αναστασία: Ήρθα να σας ευχαριστήσω.Εννοώ...για το δώρο σας.Ποιος είναι αυτός (τον Άλεξ εννοεί).Τον ρώτησα αλλά δεν μίλησε.Δεν κοίταξε καν το πρόσωπό μου.
Αχμέτ: Το όνομά του είναι Ισκεντέρ.Είναι ένας νεοσύλλεκτος από τους Γενιτσάρους υπηρέτες μου.Κάνουμε προπόνηση μαζί.Ισκεντέρ...Αυτή είναι η Αναστασία.Είναι η αγαπημένη μου.Πήγαινε στο χαρέμι (λέει στη Νάσια) Τώρα είναι ώρα για προπόνηση.

Η Αναστασία γυρνάει στο χαρέμι.Βλέπει την Γκιολγκέ.
Αναστασία: Τον βρήκα.Βρήκα αυτόν που θα ανοίξει την πόρτα.Ο Αλεξάντερ.Αυτός που με έσωσε στο δάσος.Είναι εδώ.Πρέπει να μιλήσω μαζί του.Δεν ξέρω πότε θα τον ξαναδώ.
Τότε έρχεται η Σαγεστέ.

Σαγεστέ: Μαχπεικέρ.Μπορώ να σε βοηθήσω να διαφύγεις.Πες ότι θες.
Αναστασία: Δεν μας είδες Σαγεστέ.Δεν ξέρεις τίποτα.Αυτό θέλω μόνο από εσένα.Κατάλαβες;

Ο Αχμέτ και ο Άλεξ προπονούνται

Αχμέτ: Τα παράτησες εύκολα.
Άλεξ: Δεν τα παράτησα ακόμα εξοχότατε.
Αχμέτ: Τι χάλια είναι αυτά,Ισκεντέρ;Ακόμα και ο αδερφός μου ο Μουσταφά μπορεί να σε νικήσει.
Άλεξ: Συγχωρέστε με εξοχότατε.
Αχμέτ: Πού είναι το μυαλό σου;

Εκείνη την ώρα έρχεται ο Νταρβίς και λέει ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να μάθει.

Η Νάσια είναι κρυμμένη στα φύλλα του κήπου.Ο Αχμέτ λέει στον Άλεξ να γυρίσει στο στρατόπεδο και θα συνεχίσουν μετά.Φεύγει.Η Νάσια που είναι κρυμμένη στα φύλλα φωνάζει τον Άλεξ.

Νάσια: Άλεξ,έλα.
Άλεξ: Αναστασία...
Νάσια: Κάνε ησυχία,δεν υπάρχει χρόνος.Άκουσε.Θυμάσαι την υπόσχεση που έκανες όταν σου έδωσα εκείνη την μέρα αυτήν την κορδέλα;
Άλεξ: Δεν την ξέχασα ποτέ έτσι και αλλιώς.
Νάσια: Ήρθε η ώρα να κρατήσεις την υπόσχεση σου,Άλεξ.Θα με βοηθήσεις να διαφύγω από εδώ.
Άλεξ: Πώς μπορώ να βοηθήσω; Έγινες και η αγαπημένη του Εξοχότατου.
Νάσια: Δεν είμαι κανενός.

Τότε έρχεται ένας και λέει στον Άλεξ τι κάνεις εκεί; Άντε ετοιμάσου.Φεύγουμε. Έρχομαι λέει ο Άλεξ.Πριν φύγει ρωτάει την Νάσια τι να κάνει και να του πει γρήγορα.Η Νάσια χαμογελάει και μετά μας βάζουν τους τίτλους αρχής.

Μας δείχνουν ότι έποιασαν τον Μεχμέτ Γκιουράι και τον πάνε στον Εξοχότατο και μας δείχνουν την σκηνή μεταξύ Φαχριγιές-Σαφιγές πρώτα.

Σαφιγέ: Ποια είσαι εσύ; Πες ποια είσαι.
Φαχριγιέ: Είμαι η κόρη σας.
Σαφιγέ: Όχι μόνο δικιά μας.Είσαι η κόρη του μακαρίτη Σουλτάν Μουράτ Χαν.Είσαι μια σουλτάνα που έχεις το σπίτι του Οθωμανικού αίματος στις φλέβες σου.Κρίμα που ξέχασες την αλήθεια και διασκέδασες με τους υπηρέτες μας.
Φαχριγιέ: Δεν έγινε κάτι για να ντρέπεστε,Βαλιντέ μου.Αγαπηθήκαμε.Το μόνο σφάλμα μας είναι ο έρωτας μας.
Σαφιγέ: Μας απογοήτευσες Φαχριγιέ.
( και καίει το ερωτικό γράμμα) Το σφάλμα σου είναι μεγάλο.Χωρίς αμφιβολία η τιμωρία θα είναι επίσης μεγάλη.
Φαχριγέ: Το αποδέχομαι Βαλιντέ μου.Αν θέλετε κλειδώστε με η παντρέψτε με με κάποιον άλλο.Δεν με νοιάζει.Αλλά μου αρκεί να σώσετε τον Μεχμέτ Γκιράι.Σας παρακαλώ μιλήστε με τον Εξοχότατο για να το αποτρέψετε.Αν δεν το θέλετε εσείς,ούτε και ο άνεμος φυσάει η ο ήλιος ανατέλει.Σας παρακαλώ,μην μας παραμελήσετε το ανώτατο έλεος σας.
(Η Σαφιγέ φωνάζει την Ντουντού)
Σαφιγέ: Συνοδεύεστε την Σουλτάνα μας στον δωμάτιο της.Δεν κάνει να φεύγει από το παλάτι.Απαγορεύεται ακόμα και να βγαίνει στον κήπο.

Σκηνή Αχμέτ-Μεχμέτ Γκιράι
Αχμέτ: Προέρχεσαι από το αίμα του Τζενγκίς Χαν που ήταν πιστός στην δυναστεία μας για πολλές γενιές.Σε προσκάλεσα στο παλάτι μου,σε άφησα να κάτσεις στο τραπέζι μαζί μου.Αλλά έβαλες μάτι στο χαρέμι μου.
Μεχμέτ: Εννοείται πως όχι,Εξοχότατε.Ντρέπομαι που εμφανίστηκα στην παρουσία σας έτσι.
Νταρβίς: Αν ντρεπόσουν,δεν θα έστυνες δουλειές πίσω από την πλάτη του εξοχότατου.
Μεχμέτ: Συγχωρήστε το θάρρος μου εξοχότατε.Αλλά δεν έχω κανά σφάλμα εκτός από τα αθώα συναισθήματα μου.Μάρτυρας μου ο θεός,ήρθα να σας εξηγήσω την κατάσταση και να ζητήσω το χέρι της Σουλτάνας μας για γάμο.Άλλα όταν έμαθα για τον γάμο της...
Μεχμέτ: Η δικαιολογία σου είναι μεγαλύτερη από το σφάλμα σου ! Ποιος είσαι εσύ να θες να παντρευτείς μια Σουλτάνα; Φύγε από μπροστά μου.Πετάξτε τον στα μπουντρούμια.Θα πάρω μια απόφαση για αυτόν αργότερα.
Έξω ο Μεχμέτ λέει στον Ρειχάν Αγά να ενημερώσει τον Σαχίν ότι τον πάνε στα μπουντρούμια.Ο Ρειχάν (για να μην καρφωθεί ) λέει πάρτε αυτόν τον προδότη από εδώ.Έρχεται ο Νταρβίς έξω.

Ρειχάν: Πασά, η εξοχότητά σας.Μακάρι να με ενημερώνατε πριν αποκαλύψετε το σύμβαν.
Νταρβίς: για να κουκουλωθεί η υπόθεση;
Ρειχάν: Φυσικά. Είναι ένα θέμα της αξιοπρέπειας της δυναστείας.
Νταρβίς: Ποιας δυναστείας,Ρειχάν Αγά; Της δυναστείας του Τζενγκίς Χαν; Ο Μεχμέτ Γκιράει είναι πια νεκρός.Το μέλλον του Σαχίν είναι άγνωστο.Αν πάρεις μια απόφαση,τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Σκηνή Χαντάν-Νταρβίς

Χαντάν: Η μέλλουσα γυναίκα σου είναι ένα τέτοιο μαύρο άλογο.Είμαι έκπληκτη με τον Μεχμέτ Γκιράι.Είναι αρκετά ανόητος.Πώς τολμάει να ερωτευτεί μια σουλτάνα;
Νταρβίς: Η αγάπη είναι γενναία από μόνη της,Σουλτάνα μου.Όταν μπαίνει στην καρδιά,το μυαλό κάνει ότι να ναι.
Χαντάν: Είναι δουλειά της Χαλιμέ Σουλτάνας αυτό. Ξέρετε,είναι εχθρική προς τους αδελφούς Γκιράι.
Νταρβίς: Λέγεται ότι κάθε σύννεφο έχει μια ασημί εσωτερική επιφάνεια.Είναι αδύνατο πια να παντρευτώ την Φαχριγιέ Σουλτάνα τώρα.Δεν το χρειάζομαι κιόλας αυτόν τον γάμο. Είμαι ο επικεφαλής ναύαρχος.Μπήκα στο Ντιβάν (συμβούλιο).
Χαντάν: Νόμιζα ότι ήσουν ενθουσιασμένος.Αλλά βλέπω ότι έκανα λάθος.

Επόμενη σκηνή στους στρατώνες.

Ζουλφικάρ: Είναι οι Καρακουλουτσου.Περιπολούν κάθε βράδυ για την ασφάλεια των ανθρώπων.Ισκεντέρ,πώς πήγε η προπόνηση (με το εξοχότατο). Δεν πιστεύω να άφησες τον εξοχότατο τραυματισμένο.
Άλεξ: Δεν μπορούσαμε να προπονηθούμε για πολύ.Ο εξοχότατος έφυγε γρήγορα.Πότε θα γίνω γενιτσάρος;
Ζουλφικάρ Αγά: (γελώντας) Αυτό εξαρτάται από εσένα,αγόρι.Όσο σύντομα όταν ψηθείς.Εμείς δεν κρατάμε κανένα ψητό πιάτο στη κουζίνα.

Σκηνή Φαχριγιέ-Αχμέτ-Χαντάν

Χαντάν: Καλώς ήρθατε,Σουλτάνα μου.Πρέπει να συζητήσουμε το φανερό θέμα.
Σαφιγέ: Πριν λίγο,κοίταξες σαν τον μακαρίτη Μουρατ Χαν.Μετά σκεφτήκαμε ότι ο μακαρίτης σου πατέρας,ο Μεχμέτ Σουλτάν ήταν εδώ.Μοιάζεις σαν αυτούς.Αλλά πιο πολύ μοιάζεις σαν τον Σουλτάν Σουλειμάν.Να αναπαυθεί η ψυχή τους στο παράδεισο.
Χαντάν: Αμήν.
Αχμέτ: Αμήν.Εσείς είδατε τον μακαρίτη Σουλτάν Σουλειμάν όταν ζούσε,σωστά;
Σαφιγέ: Ήμουν 15.Ήμουν της Μιχριμάχ Σουλτάνας η παλλακίδα. Τι ευλογημένη σύμπτωση ήταν,αυτός επισκέφτηκε την Σουλτανα.Ευχαριστώ τον θεό,που ήμουν τυχερή να δω το ευλογημένο πρόσωπο του εκείνη την μέρα.(του Σουλειμάν) Ίδιο ισχυρό πρόσωπο,ίδιο βλέμμα φωτιάς. Ελπίζω το πεπρωμένο σου να είναι παρόμοιο με το δικό του.
Χαντάν: Αμήν.
Σαφιγέ: Για το προφανές θέμα,αν και το λάθος της δεν μπορεί να συγχωρεθεί,η αξιοπρέπεια της Φαχριγέ Σουλτάνας είναι η αξιοπρέπεια της δυναστείας.Να σωπάσουμε τους πάντες και να καθαρίσουμε την αξιοπρέπεια μας πέφτει σε εσένα.

Σκηνή στο χαρέμι.

Μαχφιρούζ: Βάλε μου ένα δροσερό ποτό,Σαγεστέ.Διψάω πολύ. (Η Σαγεστέ της βάζει να πιει και η Μαχφιρουζ συνεχίζει να μιλά) Να γεννήσω ένα ηγεμόνα και θα ζητήσω να γίνεις εσύ η κοντινή μου παλλακίδα.Κοίτα.Είσαι ένα τυχερό πράγμα του θεού.Είσαι και αχάριστη.Από εδώ και πέρα δεν θα ξαναδείς το πρόσωπο του Εξοχότατου.Αντί να καθαρίζεις,σκέφτηκα να με βοηθούσες.Κακό είναι;

Ο Ρειχάν Αγά λέει σε κάποιον να βρει το Σαχίν Γκιράι όπου και αν είναι και αν δεν παραλάβει αυτό το γράμμα στην ώρα του,θα βρεθεί σε μπελά.Όμως ένας άντρας του Νταρβίς τον σκοτώνει και παίρνει το γράμμα και το δίνει στο Νταρβίς.

Σκηνή Νταρβίς - Αχμέτ - Χαντάν - Σαφιγέ

Αχμέτ: Όπως ξέρεις πήρα μια απόφαση και σου επέτρεψα να παντρευτείς την Φαχριγιέ Σουλτάνα.Επειδή αυτό το προφανές θέμα αφορά και εσένα επίσης.

Νταρβίς: Τα συναισθήματα της Σουλτάνας είναι σημαντικά,Εξοχότατε.Δεν επιθυμώ φυσικά ένα γάμο που δεν θέλει αυτή.

Σαφιγέ: Το θέμα δεν είναι τα συναισθήματα της Φαχριγιές η τα δικά σου.Είναι για την αξιοπρέπεια της δυναστείας.

Αχμέτ: Έδωσα διαταγή για τις προετοιμασίες.Ο αρραβώνας σας θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό.Μετά από αυτό θα παντρευτείτε με πρωτοφανή γάμο.

Νταρβίς: Όπως επιθυμείτε.

Η Φαχριγιέ εκείνη την ώρα φτάνει στο δωμάτιο του Εξοχότατου και λέει πως θέλει να τον δει.

Σκηνή Χαλιμέ-Χαντάν

Χαλιμέ: Στεναχωρήθηκα για τον Νταρβίς.Είναι δύσκολο να μπει στο ίδιο κρεβάτι με μια γυναίκα που αγαπάει κάποιον άλλο.Ειδικά όταν το ξέρουν όλοι αυτό.

Χαντάν: Το θέμα δεν είναι με ποια θα μπει ο Νταρβίς στο κρεβάτι,Χαλιμέ.Η Σαφιγέ Σουλτάνα πήρε πάλι αυτό που ήθελε.Και δεν μπορέσαμε να το εμποδίσουμε.

Χαλιμέ: Αν ήμουν στη θέση σας,τίποτα από αυτά θα ήταν αναγκαία.Κρίμα δεν μπορείτε να συνηδητοποιήσετε την δύναμη που έχετε.Είστε μια Βαλιντέ Σουλτάνα.Είναι η υψηλότερη θέση μια γυναίκας που μπορεί να πάρει στο χαρέμι.Συνηδητοποιήστε την δύναμή σας.Και μην διστάζετε να την χρησιμοποιείτε.Αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να "καταφέρουμε" την Σαφιγέ Σουλτάνα.

Η Ντουντού κατατάλα λέει στην Φαχριγέ ότι ο Εξοχότατος ξεκουράζεται και να έρθει αργότερα.Η Φαχριγέ όμως μπαίνει μέσα.

Αχμέτ: Μπορείς να φύγεις Ντουντού.

Φαχριγέ: Δεν θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου.Δεν υπάρχει καμοία εξήγηση.Αλλά δεν το μετάνιωσα.

Αχμέτ: Τι θες από εμένα,Σουλτάνα μου;

Φαχριγιέ: Έχω παντρευτεί 3 φορές.Δεν με είχαν ρωτήσει ούτε μια φορά.Δεν ήμουν ούτε μια φορά χαρούμενη.Δεν ήξερα τι ήταν αγάπη.Δεν την έζησα ποτέ.Ο Μεχμέτ Γκιράι με έβγαλε από ένα τέτοιο βαθύ πηγάδι.Έγινε το φως και η ανάσα μου.Μου έδωσε ζωή.Τώρα επιτρέψτε μου να γίνω και εγώ η ανάσα του.

Αχμέτ: Ένας μονάρχης πρέπει να ανταμείψει σίγουρα την πίστη και να τιμωρήσει την απιστία.Αλλιώς οι διαταγές του δεν έχουν κανά βάρος (κανά νόημα).

Φαχριγέ: Πιστεύετε ότι οι διαταγές σας έχουν κανά νόημα; Σύμφωνα με τους ανθρώπους είστε ακόμα ένας νέος,άπειρος Σουλτάνος.

Αχμέτ: Τι θράσος.

Φαχριγέ: Κάνετε οτιδήποτε που σας ψιθυρίζει.Αυτό λένε αυτό κάνετε.

Αχμέτ: Φύγε από μπροστά μου! Ντουντού Χατούν.

Φαχριγέ: Αυτή είναι η αλήθεια.Πότε γίνατε σκληρός σαν αυτούς;

Αχμέτ: Πήγαινε την Σουλτάνα μας στο δωμάτιο της.Και αύριο να την πάτε στο πύργο της νίκης.Επειδή θα γίνει μια εκτέλεση που θέλω να την δει.

Η Φαχριγέ φεύγει και η Ντουντού της λέει τι κάνατε σουλτάνα μου; Δεν είναι ανιψιός σας πια.

Σκηνή Χαλιμές-Σαφιγές

Σαφιγέ: Είσαι αποφασισμένη να ετοιμάσεις το δικό σου τέλος.Επειδή δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για το γράμμα της Φαχριγιέ που παρέλαβε ο Νταρβίς. Προφανώς είσαι αποφασισμένη να με αντιμετωπίσεις.

Χαλιμέ: Ήμασταν ποτέ στην ίδια μεριά για να αντιμετωπίσουμε τώρα η μια την άλλη,Σουλτάνα μου;

Σαφιγέ: Όταν ο πρώτος ηγεμόνας του Αχμέτ γεννηθεί,η Χαντάν θα στείλει τους εκτελεστές στην πόρτα σου.Και εσύ ακόμα προσπαθείς να λάμψεις την Χαντάν.

Χαλιμέ: Ο εξοχότατος μας έδωσε μια υπόσχεση.Χάρισε την ζωή του γιου μου.Μακάρι να μην σπάσει την υπόσχεσή του. Η Χαντάν είναι καλή αναμεταξύ της κακιάς.Τι θα γινόταν αν έφερνα σε εσάς το γράμμα της Φαχριγιές Σουλτάνας;Αν παντρευόταν τον Νταρβίς Πασά,θα πρόσθενε (αποκτούσατε)περισσότερο δύναμη σε εσάς.

Σαφιγέ: Η Φαχριγιέ θα παντρευτεί τον Νταρβίς Πασά.Κανείς δεν μπορεί να το εμποδίσει.Θα το δεις.Και εσύ Χαλιμέ...Όταν έρθει η ώρα,θα μας παρακαλάς πάλι.Μπορείς να φύγεις.

Η Φαχριγιέ πάει στον Νταρβίς.

Φαχριγιέ: Πήγαινε με στον Μεχμέτ Γκιράι.Θέλω να τον δω για τελευταία φορά και να τον αποχαιρετήσω.

Νταρβίς: Είναι αδύνατον.Είναι η ορισμένη εντολή του Εξοχότατου.

Φαχριγιέ:Νταρβίς Πασά,πρώτη φορά ζητάω κάτι από εσένα.Μια για πάντα.Πήγαινε με σε αυτόν.

Ο Νταρβίς πάει την Φαχριγιέ στον Μεχμέτ.

Μεχμέτ: Σουλτάνα μου,είναι ένα όνειρο;

Φαχριγιέ: Μακάρι να ήταν ένα όνειρο. Από την αρχή...Μακάρι τα μάτια μου να μην είχαν δει ποτέ τα δικά σας.Μακάρι τα χέρια μου να μην είχαν κρατήσει ποτέ τα δικά σας.Τότε η καρδιά μου δεν θα καιγόταν τόσο πολύ.Δεν θα έσβηνε.Αλλά τώρα...

Μεχμέτ: Υπάρχει μια περίοδος για να ερωτευτούν και να πεθάνουν όλοι.Ευχαριστώ τον Θεό που έζησα την εμπειρία της πιο ευγενής αγάπης.Αν είναι να πεθάνω για αυτό...θα με δοξάσει.Θα αποθανατίσει την αγάπη μας.

Η Φαχριγιέ πρέπει να φύγει.και λέει θα ξανασυναντηθούμε.Ο Μεχμέτ λέει όχι άνοιξε την πόρτα.Σουλτάνα μου.Μην τυχόν και το κάνετε.Όχι.Σουλτάνα μου.

Σκηνή Στο Στρατόπεδο Γενιτσάρων

Μικρό Αγόρι: Ούτε και εσύ μπορείς να κοιμηθείς; Γυρνούσα στο κρεβάτι όλη την νύχτα.Πρέπει να με μάτιαξαν.

Άλεξ: Την είδα.Την Αναστασία.Το κορίτσι που σου είχα αναφέρει.

Αγόρι: Αλήθεια; Πως την είδες; Πού την είδες;Δεν ήταν στο χαρέμι; Πώς μπήκες μέσα;

Άλεξ: Μου είπε να την βοηθήσω να ξεφύγει.

Αγόρι: Εσύ τι είπες;

Άλεξ: Δέχτηκα.

Αγόρι: Μπράβο.Είσαι τρελός;Πώς μπορείς να κλέψεις μια κοπέλα από του Σουλτάνου το παλάτι;

Άλεξ: Υπάρχει μια πόρτα στο Σεράι.Θα ανοίξω απλά την πόρτα.Μετά θα την πάω στο λιμάνι.Θα μπει στο πλοίο.

Αγόρι: Δεν γίνεται,Ισκέντερ.Θα πάνε από πίσω σας.Θα σας συλλάβουν πριν μπείτε στο πλοίο.Θα σας πάρουν τα κεφάλια και τους δύο.

Άλεξ: Πρέπει να φύγω από το στρατόπεδο αύριο νύχτα.Έχω κάτι στο μυαλό μου.Αλλά χρειάζομαι την βοήθεια σου.

Αγόρι: Καλά,μπορεί να είμαι εξυπνότερος από όλους σας...αλλά υπάρχει ένα όριο σε αυτά που μπορώ να κάνω επίσης.

Η Ντουντου λέει στην Φαχριγιέ ότι ήρθε η ώρα να πάει στο πύργο της δικαιοσύνης.Η Φαχριγιέ λέει μπορεί να υπάρχει μια τιμωρία σαν αυτή; Είναι αυτή η δικαιοσύνη και η συνείδηση του Εξοχότατου; Είναι δίκαιο να βασανίζει μια Σουλτάνα έτσι; Η Ντουντου της λέει να ζητήσει συγχώρεση και να πει ότι το μετάνιωσε.Μόνο τότε τα μάτια σας δεν θα δουν τέτοια λύπη.

Η Χαλιμέ είναι στο πύργο της δικαιοσύνης και λέει που είναι ο Σαχίν Γκιράι;Μακάρι να προλάβει.Να προλάβει να δει πώς είναι να πονάς.Φτάνει και η Φαχριγέ στο πύργο.Βγάζουν τον Μεχμέτ.Φτάνει μετά και η Σαφιγέ στον πύργο.Βγαίνει ο Σουλτάνος Αχμέτ και παίρνει θέση στο θρόνο του.Η Φαχριγιέ βγάζει ένα μπουκαλάκι δηλητήριο.Θέλει να το πιει.Οι εκτελεστές πάνε να πνίξουν τον Μεχμέτ αλλά φτάνει ο Σαχίν.Φωνάζει Εξοχότατε την μέρα που σας έφερα τον Ηγεμόνα Μουσταφά,μου υποσχεθήκατε κάτι.Ρόπατε να σας ζητήσω ότι θέλω.Θα κρατήσετε την υπόσχεση σας σωστά εξοχότατε; Ο Αχμέτ λέει να τον αφήσουν να τον πλησιάσει.Ο Σαχίν φιλάει το ρούχο του σηκώνεται και λέει: Εξοχότατε ο αδερφός μου έκανε ένα μεγάλο λάθος.Η τιμωρία του είναι ο θάνατος.Αλλά είναι ο μόνος άνθρωπος που έχω σε αυτήν την ζωή.Παρακαλώ για την συγχώρεση σας.Χαρίστε την ζωή του αδερφού μου.Αυτό είναι που ζητάω σαν αντάλλαγμα για την υπόσχεση που μου κάνατε.Ο Αχμέτ σηκώνεται και λέει την χαρίζω αλλά τέτοιο έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο. Είναι η θέλησή μου ο Μεχμέτ Γκιράι να επιστρέψει στην Κριμαία.Θα μείνει στα μπουντρούμια μέχρι τότε και φεύγει.Ο Σαχίν φωνάζει Εξοχότατε αν στείλετε τον Μεχμέτ στην Κριμαία,ο θείος του θα τον σκοτώσει.Εξοχότατε σας παρακαλώ.Η Σαφιγέ λέει και κράτησε την υπόσχεση του και πήρε αυτό που ήθελε.Ο σουλτάνος εγγονός μας ταιριάζει με τον θρόνο κάθε μέρα και περισσότερο.Οι προετοιμασίες του γάμου με τον Νταρβίς Πασά θα αρχίσουν το συντομότερο αύριο.Πάρτε την Σουλτάνα μας στο δωμάτιο της λέει η Σαφιγέ και φεύγει.

Ο Σαχίν πάει στο δωμάτιο του Αχμέτ και βρίσκεται έξω.

Σαχίν: Χασί Αγά.Πρέπει να του μιλήσω.Βρες έναν τρόπο να εμποδίσεις τον εξοχότατο μας.

Χασί: Συγχωρήστε με αλλά είναι αδύνατον.Ο εξοχότατος συγκεντρώθηκε με το συμβούλιο(Ντιβάν).

Σαχίν: Αν πάθει κάτι κακό ο αδερφός μου,το παλάτι θα γίνει τάφος...όλων σας.

Ο Σαχίν φεύγει και έρχεται εκείνη την ώρα η Χαλιμέ.

Χαλιμέ: Έσωσες τον αδερφό σου από τους εκτελεστές αλλά θα σταλθεί στον άγγελο του θανάτου.Ποιο είναι πιο σκληρό Σαχίν Γκιράι;Να δεις να πεθαίνει ο αδερφός σου ή να περιμένεις τον θάνατό του;

Σαχίν:Εσείς τους εκθέσατε.Εσείς.

Χαλιμέ: Αν χώνεις την μύτη σου εκεί που δεν σε σπέρνουν,έτσι μπαίνεις σε μπελάδες όπως τώρα.Σε παρακάλεσα εκείνη την μέρα.Σου είπα θα έκανα ότι ήθελες.Αλλά εσύ προτίμησες τον εξοχότατο μας. Τώρα θα πρέπει να ανεχτείς τις συνέπειες. (και φεύγει)

Ντιβάν συμβούλιο:

Αχμέτ: Τσιγκαλαζαντέ Σινάν Πασά. Διάβασα τις αλλαγές που γράψατε για τις συνθήκες.Ξέρω και την γνώμη του Νταρβίς Πασά επίσης. Οι Γάλλοι πρεσβευτές θα περιμένουν.Η συνθήκη που παραχωρήσαμε για την Βενετία θα ανανεωθεί ως έχει.

Σινάν Πασά: Όπως θέλετε.Με την άδεια σας,θα ξεκινήσω αύριο.

Τότε μπαίνει κάποιος και λέει ότι ο Χαζίζ Αχμέτ Πασά περιμένει για να τον δεχτεί στην παρουσία του.Ο Αχμέτ δέχεται.Μπαίνει ο Πασάς.

Αχμέτ: Πού ήσουν Πασά; Με τι θράσσος αργείς στο Ντιβάν μου; Ελπίζω να έχεις μια λογική εξήγηση.

Πασάς: Συγχωρείστε με εξοχότατε.Όταν παρέλαβα σημαντικά νέα,έπρεπε να πάω στο λιμάνι.(του δίνει κάτι) Η σφραγίδα του Μεγάλο Βεζύρη του Πλοίου.Ο Μεγάλος Βεζύρης σας,Γιαβούζ Αλί Πασά,άφησε την τελευταία του πνοή στο Βελιγράδιο.Το σώμα του δεν μπορούσε να αντισταθεί στις δύσκολες κακοκαιρίες.Αρρώστησε.

Αχμέτ: Ας αναπαυθεί εις ειρήνη.

Πασάδες: Αμήν.

Ο Σαχίν πάει στην αγορά σε έναν άνθρωπο.

Άντρας: Ένα πρόβλημα μοιράζεται με ένα πρόβλημα κατά το ήμισυ,Μπειζάντε μου.

Σαχίν: Ο Ρειχάν Αγά με έστειλε εδώ.Είμαι φίλος του.

Άντρας: Ο θάνατος θα είναι γρήγορος και ανώδυνος η μακρύς και ανώδυνος; Αυτό πρέπει να αποφασιστεί.

Σαχίν: Δώσε μου κάτι που δεν θα κάνει κανέναν να αμφιβάλει ότι ήταν η επιθυμία του Θεού όταν ήρθε ο θάνατος.

Άντρας: Είσαι σίγουρος;

Σαχίν: Ναι.

(Ο Άντρας βγάζει ένα κουτί που περιέχει τρια μπουκαλάκια.Ο Σαχίν πάει να τα ακουμπήσει)

Άντρας: Μην τολμήσεις.Πανούκλα, κίτρινος πυρετός και ευλογία.Mια σταγόνα από αυτά είναι αρκετή να σκοτώσει όλους στην πρωτεύουσα.Ο Σαχίν παίρνει ένα μαντηλάκι και παίρνει το μπουκαλάκι της ευλογιάς.

Σκηνή στο στρατόπεδο.

Αλί: Είναι αδύνατον. Η ποινή για την φυγή από το στρατόπεδο είναι σκληρή.Δεν είδατε τι είχαν κάνει σε εκείνο τον Γενίτσαρο;

Μικρός: Αυτός έφυγε από το πεδίο μάχης.

Αλί: Οτιδήποτε.Θα έπρεπε να υπάρχει μια τιμωρία.Και πώς θα βγεις;

Μικρός: Ο Ισκεντέρ έχει μια τέλεια ιδέα.Ούτε καν και εγώ την είχα σκεφτεί.

Αλί: Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σου.Είπες ότι ήρθες να βρεις την οικογένειά σου.Τι μπλέκεσαι με αυτό το κορίτσι;

Άλεξ: Έδωσα μια υπόσχεση,Αλί.

Μικρός: Δεν της έδωσες μια υπόσχεση,της έδωσες την καρδιά σου.

Αλί: Θα δώσει και την ζωή του επίσης.Με συγχωρείτε άλλα δεν ανακατεύομαι.Ήρθα εδώ για να γίνω Γενίτσαρος.Δεν θέλω να καώ εξαιτίας μιας κοπέλας.

Η Αναστασία θέλει να γράψει ένα γράμμα στον εξοχότατο.Έρχεται η Γκιολγκέ.

Νάσια: Είναι η Μαχφιρούζ ακόμα στο σαλόνι;

Γκιολγκέ(νοηματικά): Ναι.Είναι επικίνδυνο.

Νάσια: Πρέπει να το πω. (Η Γκιολγκέ αρχίζει και γράφει και η Νάσια λέει) Σουλτάνε μου,ήθελα πάντα να σου πω αλλά φοβήθηκα.Ο δολοφόνος του πατέρα σου,αυτός που σκότωσε τον αρχιγιατρό,είναι ο Ρειχάν Αγά.Το είδα με τα ίδια μου τα μάτια.Για αυτό με πέταξε στην θάλασσα.Δεν τον φοβάμαι πια επειδή όταν διαβάσεις αυτό το γράμμα εγώ θα είμαι μακριά.Τόσο. (Παίρνει το γράμμα και μετά λέει) Γκιολγκέ θέλω να προσθέσω κάτι.Αυτή είναι η τελευταία μας νύχτα.Όταν γυρίσω σπίτι μου,μπορώ να ξεχάσω όσαν πέρασα.Αλλά εσένα ποτέ επειδή εγώ...εντάξει τόσο.Τα έγραψες όλα;

Σκηνή Σαχίν-Μεχμέτ στα μπουντρούμια.

Μεχμέτ: Σε προειδοποίησα τόσες φορές.Σου είπα ότι οι Οθωμανοί δεν μπορούν να είναι φίλοι μας.Είδες τώρα το αληθινό τους πρόσωπο;

Μεχμέτ: Τι να έκανα Σαχίν; Να καθόμουν ενώ τα χέρια μου είναι δεμένα; Ειδικά όταν η γυναίκα που αγαπώ περίμενε μια λύση για μένα.

Σαχίν: Δεν θα ρωτήσω τι λύση που βρήκατε.Αφότου συνελήφθηκες στη μέση της νύχτας,ήταν φανερό ότι δεν ήταν ευφυής λύση.

Μεχμέτ: Θα παντρευόμασταν κρυφά.

Σαχίν: Ο έρωτας πραγματικά αποβλακώνει τους ανθρώπους.Ποιος θα πάντρευε; ο έμπορος Solomon; Στάθηκες δυνατά παρόλου που βάδιζες προς τον θάνατο.Δεν υπόκυψες το κεφάλι σου σε κανέναν.Αύτο ταιριάζει σε έναν Χανζαντέ.

Μεχμέτ: Πότε πάω στην Κριμαία,Σαχίν;

Σαχίν: Ποτέ.Ποτέ,όσο ζω.Η φουρτούνα πλησιάζει,αδερφέ.Ούτε ο Σουλτάν Αχμέτ ούτε η βασιλεία του θα απομείνουν.Και οι δυο θα πάρουμε αυτό που θέλουμε (και φεύγει,όταν βγαίνει δίνει στο Ρειχάν Αγά το δηλητήριο και λέει τελείωσε αυτή τη δουλειά)

Σκηνή Σαφιγές-Χαντάνς

Χαντάν: Άκουσα ότι χωρίς να χάνετε χρόνοαρχίσατε τις προετοιμασίες του γάμου.

Σαφιγέ: Πότε τα παράτησα; Εννοείς το ζήτημα του γράμματος που η Χαλιμέ προκάλεσαι.Η πέτρα που πετάξατε δεν ήταν αξίας για να φοβήσει τον βάτραχο.Ο εξοχότατος θέλει να παντρευτούν ο Νταρβίς και η Φαχριγιέ όσο κανένας άλλος.

Χαντάν: Ο γιος μου ξέρει καλά ποιον να κρατήσει μακριά η κοντά σε αυτόν.

Σαφιγέ: Για αυτό ο Νταρβίς Πασά θα πραλάβει σύντομα την σφραγίδα του Μεγάλου Βεζίρη του Πλοίου..
Χαντάν: Ο εξοχότατος μας δίνει την σφραγίδα σε όποιον θέλει.Φυσικά αφού πάρει την γνώμη μου πρώτα.

Η Σαφιγέ φεύγει λέει για κοίτα την.Η γάτα πιάνει το ποντίκι."Θα συμβουλεύει το παιδί της."Όλα αυτά οι ιδέες της Χαλιμές είναι.Ο Μπουλμπούλ λέει μπορεί να πάει μόνο λίγα βήματα μακρύτερα,Σουλτάνα μου.Ο Χασί ρωτάει την Χαντάν τι θα κάνει.Εσείς θέλατε περισσότερο ο Νταρβίς να γίνει ο μεγάλος βεζίρης.Η Χαντάν λέει ότι αυτό ήταν πριν ο Νταρβίς σπείρει τους σπόροι των αμφιβολιών.

Η Αναστασία πάει στον Αχμέτ.

Αχμέτ: Μην στέκεσαι εκεί.Έλα εδώ.

Νασιά: Ήθελα να σε ευχαριστήσω στον μυστικό κήπο για τα γιασεμί λουλούδια.

Αχμέτ: Το αποκαλείς εκεί μυστικό κήπο;

Νάσια: Δεν σου αρέσει;

Αχμέτ: Και οι δυό του ονομάσαμε μυστικό κήπο χωρίς να ξέρουμε.Για αυτό έμεινα έκπληκτος.Είναι το μόνο μέρος που μπορώ να αναπνεύσω στο παλάτι.Εκεί είχα πάντα τις ευτιχισμένες μου στιγμές.Εκεί σε πρωτοείδα και εσένα.

Νάσια: Τι διαβάζεις;

Αχμέτ: Αυτό είναι Μακαλάτ.Είναι ένα σημαντικό βιβλίο από τον Σαμς Ταμπριζί.Ένα ποιήμα από την Περσία.Έζησε εδώ για πολύ καιρό.Κοίτα τι λέει εδώ.Είναι η καρδιά αυτή που λέει σε κάποιον να ερωτευτεί; η είναι η μοναξιά που το προμηθεύει; Τι είναι αγάπη; Είναι να είσαι φωτιά για ένα κερί; η είναι να αγγίζεις μια φωτιά που καίγεται; (Η Βάσια παίρνει το βιβλίο και το κλείνει, πιάνει το χέρι του και τον φιλάει) Τότε έρχεται η Χαντάν και λέει αν ήρθα σε ακατάλληλη στιγμή...Έλα Βαλιντέ μου λέει ο Αχμέτ και η Νάσια φεύγει και αφήνει το γράμμα στο γραφείο του Αχμέτ.

Αχμέτ: Είναι τέτοια ώρα που δεν μπορώ να διορίσω κάποιον που εμπιστεύομαι ως Μεγάλο Βεζίρη.Το όνομα στο μυαλό μου είναι ο Νταρβίς.

Χαντάν: Είμαι σίγουρη πως θα αρέσει και στην Σαφιγέ.Επειδή θα γίνει ο γαμπρός της.

Αχμέτ: Υπάρχει κάποιος άλλος στο μυαλό σας;

Χαντάν: Εσύ ξέρεις φυσικά το καλύτερο.Αλλά ποιος είναι στο υμαλό μου είναι ο Λαλά Μεχμέτ Πασά.Είναι και από την οικογένεια του Σοκολου.Η εχθρότητα του με την Σαφιγέ Σουλτάνα είναι αρχαία.Δεν θα την υπακούσε ακόμα και αν πέθενε.

Αχμέτ: Ο αχμέτ θα την υπακούσει;

Χαντάν: Δεν θα το έκανε ποτέ.Αλλά αν γίνει ο μεγάλος βεζίρης τόσο γρήγορα,μπορεί να καταπιεστεί.Θα πρέπει να σκαρφαλώσει τα αστέρια ένα προς ένα.Έτσι ώστε να ξέρει την σπουδαιότητα της θέσης του.Προς τοιτις γιατί να πετάξουμε τους πιο έμπιστους Πασάδες;

Ο ρειχάν Αγά θέλει να ρίξει το δηλητήριο στο φαγητό του Αχμέτ αλλά εκείνη την ώρα βλέπει ένα γράμμα στο γραφείο του Αχμέτ(το γράμμα της Νάσιας).Το παίρνει.Πάει να βάλει το δηλητήριο όμως μπαίνει ο Νταρβίς και ο Ρειχάν λέει πώς ετοιμάζουν έτσι το τραπέζι; Εσύ ασχολείσαι με αυτές τις δουλειές λέει ο Νταρβίς και έρχεται ο Αχμέτ και λέει στον Νταρβίς να συζητήσουν για το θέμα του Μεγάλου Βεζίρη.

Η Νάσια πάει στη πόρτα και περιμένει τον Άλεξ και λέει θα έρθει σίγουρα μου το υποσχέθηκε. Ο Άλεξ όμως πέφτει σε έναν καυγά προστατεύοντας μια γυναίκα από κάποιους άντρες και λιποθυμάει. Ο Ζουλφικάρ Αγά τον σώζει.

Ο Ρειχάν Αγά λέει ψέματα σε κάποιον ότι ο εξοχότατος ζήτησε να πάει η νασια το βράδυ στον μυστικό κήπο και να πει στον μπουλμπουλ να την ετοιμάσει.Καίει το γράμμα.

Η Γκιολγκέ λέει ότι πρέπει να φύγουν και η Νάσια λέει κλαίγοντας πως τον εμπιστεύτηκε και γυρνάει πίσω.

Ο ζουλφικάρ αγά επιστρέφει με τον λιπόθυμο Άλεξ και λέει να τον τιμωρήσουν.

Η Νάσια λέει πρέπει να πάρει το γράμμα πριν το βρει ο Αχμέτ.Τότε έρχεται ο Μπουλμπούλ και λέει σε έψαχνα.Πώς είσαι έτσι; Έτσι θα εμφανιστείς στον εξοχότατο; Σε φωνάζει στο κήπο.Για τα ρούχα σου εσύ θα του δώσεις εξηγήσεις.

Ο Ρειχάν Αγά περιμένει Νάσια στον κήπο.Την πιάνει και λέει το γράμμα σου πέρασε στα χέρια μου.Ξέρω ότι θυμάσαι τα πάντα.Είσαι έξυπνη γυναίκα.Αν μιλούσες τότε,θα σε σκότωνα με την πρώτη ευκαιρία.Όπως τώρα.Πάει να την πνίξει αλλά έρχεται ο Νταρβίς και την σώζει.και λέει τι κάνεις Ρειχάν Αγά; Έχασες το μυαλό σου; Ο Ρειχάν Αγά λέει η κοπέλα ξεφεύγει.Εξετασέ την αντί να με σταματάς.Τα ξέρει όλα.Τι ξέρει λέει ο Νταρβίς.Εμένα ξέρει Νταρβίς λέει ο Ρειχάν.Θα το πει στον Εξοχότατο.Σώσε από αυτόν τον μπελά,Νταρβίς.αλλιώς και εσύ θα καείς λέει ο Ρειχάν. Ο Νταρβις σπρώχνει τον Ρειχάν από την ταράτσα και λέει θα σε σώσω.

Η Νάσια εξηγεί τι έγινε με τον Ρειχάν Αγά.Ο Αχμέτ ρωτάει αν ακουσε ποιοι είναι οι προδότες.Η Νάσια λέει ότι τον σκότωσε αμέσως τον γιατρό.Η Σαφιγέ λέει έκανες λάθος Νταρβίς.Χρειαζόμασταν τον Ρειχάν ζωντανό.Πήρε όλα τα μυστικά τώρα μαζί του.Αν δηλητηρίασαν πραγματικά τον γιο μου, πώς θα μάθουμε ποιοι το έκαναν; Ήμουν αναγκασμένος λέει ο Νταρβίς.Προσπάθησε να με σκοτώσει.Η Νάσια φεύγει.Ο Αχμέτ λέει στον Νταρβίς να μάθει τα πάντα για τον Ρειχάν Αγά.


Kosem Sultan, Β'μέρος 5ο επεισοδιο

Ο Άλεξ κλαίει την μοίρα του.

Μικρός: Ισκεντέρ είπαν ότι δεν έφαγες τίποτα.

Άλεξ: Κατέστρεψα τα πάντα.Με εμπιστεύτηκε.Θα είναι θυμωμένη τώρα.

Μικρός: Παρόλου που ο Ζουλφικάρ Αγά είναι θυμωμένος,σε αγαπάει ακόμα.Αλλιώς η τιμωρία του σφάλματος σου είναι σοβαρότερη.

Άλεξ: Την Αναστασία εννοώ.Της το υποσχέθηκα.Της είπα θα έρθω.Θα νομίζει ότι την άφησα στα κρύα.Θα νομίζει ότι δεν πήγα επίτηδες.Θα σκεφτεί ότι φοβήθηκα.Καλύτερα να πέθενα.

ΗΑναστασία είναι στα λουτρά και πάει ο Αχμέτ να την δει.

Αχμέτ: Τι άλλο μου κρύβεις; Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω;

Νάσια: Δεν υπάρχει κάτι άλλο.Συγχώρεσε με σε παρακαλώ.Έκανα μεγάλο λάθος.Έπρεπε να στο πάω από την αρχή.Αυτός ο δολοφόνος μπορούσε να σε σκοτώσει και εσένα.

Αχμέτ: Τι θα αισθανόσουν; Αν πέθαινα,θα στεναχωριόσουν; η θα χαιρόσουν που απαλλάχτηκες από εμένα;

Νάσια: Θα στεναχωριόμουν.Και πολύ.

Αχμέτ: Γιατί;

Νάσια: Νομίζω ξέρεις το γιατί.

Στην Αγορά.

Ένας άγνωστος: Αναρωτιέμαι πολύ αν αυτός ο Ρειχάν Αγά έφερε όλο αυτό το βενετιακό χρυσό και τα διαμάντια στην άλλη μεριά.

Άλλος άγνωστος: Πρέπει να έχει κάνει μι τσέπη στο θέρετρό του.Μακάρι ο καινούριος να είναι καλύτερος. Είναι θεϊκή παρέμβαση.Ο άντρας πέθανε ξαφνικά.

Σαχίν: Πάρε αυτό.(κέρμα)Βρες κάποιον που θα το δώσει στο Νταρβίς Πασά.

Σκηνή στο χαρέμι.

Ντοντου: Όλοι να ξέρουν εξαιτίας του θανάτου του Ρειχάν Αγά,ο Χατζί Αγά διορίστηκε στην θέση του.

Όλοι του εύχονται καλή τύχη.

Μπουλμπούλ: Καλή τύχη. Όχι ο καθένας μπορεί να είναι τυχερός να είναι ο επικεφαλής του χαρεμιού.

Χατζί: Σας ευχαριστώ.Όλοι παίρνουν αυτό που τους αξίζουν.

Μπουλμπούλ: Ναι παίρνουν.Και ο Ρειχάν Αγά,ο θεός να τον συγχωρέσει, πάντα αυτό έλεγε.Έλεγε ότι ήταν τυχερό πράγμα του Θεού και έγινε πολύ αλαζονικός που μια μέρα σηκωθήκαμε και πέταξε μακριά από το παλάτι.

Ντιβάν συμβούλιο.

Αχμέτ: Από τώρα και στο εξής η σφραγίδα του Μεγάλου Βεζίρη, θα κρατηθεί από τον Sokollu-zade Mehmet Paşa.

(Ο Νταρβίς έκπληκτος,νόμιζε θα την πάρει αυτός)

Μεχμέτ: Χαρίσατε το κόσμο στο υπηρετή σας τον Μεχμέτ.Μακάρι να μην σας στενοχωρήσω.

Στρατόπεδο Γενιτσάρων.

Ζουλφικάρ: Είναι τιμωρημένος (Άλεξ). Γίνεται να μην έρθει σήμερα;

Χατζί: Δεν γίνεται.Τι θα πω στον εξοχότατο;Και όχι μόνο τον νεοσύλλεκτο.Διέταξε να έρθετε και εσείς.

Σκηνή στον κήπο.

Αναστασία: (στα ελληνικά) Θεέ μου τι είναι αυτό; Το χρυσό αμάξι το Δία.

Τζενέτ: Στα τούρκικα.Στα τούρκικα.Δεν καταλαβαίνουμε τι λες κοπελίτσα.

Αναστασία: Είναι αυτή η άμαξα φτιαχμένη από χρυσό;

Τζενέτ: Είναι μονόχρωμο χρυσό.Έχει έρθει από την Αγγλία.Είναι το δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ για την Σουλτάνα μας.Δες και κοίτα τι γυναίκες υπάρχουν στο κόσμο.

Έρχεται η Γκιολγκέ και λέει νοηματικά χωρίς να το δει η Τζενέτ ότι "Αυτός είναι εδώ".

Τζενέτ: Πού είσαι Γκιολγκέ; Τι είπε ο εξοχότατος; Να μην την αφήνεις ποτέ μόνη της.Μπορεί να πέσει θεός φυλάξοι.

Η Τζενέτ φεύγει.

Νάσια: Ποιος;

Γκιολγκέ: Στο κρυφό κήπο με τον εξοχότατο μας...

Σκηνή στην άμαξα με Σαφιγέ-Φαχριγιέ-Μπουλμπούλ.

Σαφιγιέ: Ασχολήσου εσύ προσωπικά με τος προετοιμασίες του γάμου Μπουλμπούλ.Να μην λείπει τίποτα.Αν ξαναφορέσεις πάλι μαύρα Φαχριγέ,θα κάψουμε το φόρεμα σου την ώρα που είναι πάνω σου.

~ Χαρέμι ~

Ντουντου: Χατζί Αγά,μίλησες με τη μαία; Δεν υπάρχουν ακόμα καλά νέα;

Χατζί: Πουυυ...Αυτές εδώ ξέρουν μόνο να κουτσομπολεύουν.

Ντουντου: Ποια είναι αυτή;

Χατζί: Είναι Κιρκασιανή ομορφιά.Το όνομά της είναι Ρασα.Την έστειλαν από το παλιό παλάτι.Είναι καλά μορφωμένη.

Ντουντου: Ετοίμασε την,Χατζί.Θα την παρουσιάσουμε στον Εξοχότατο.

Σκηνή Αχμέτ-Ζουλφικάρ

Αχμέτ: Ο διοικητής εχθρός νίκησε το στρατό μου ακριβώς εδώ.Δεν καταλαβαίνω Ζουλφικάρ.Πώς ο στρατός μου,που φέρνει τον κόσμο στα πόδια να χάσει εναντίον των ληστών;

Ζουλφικάρ: Εξοχότατε,δυστυχώς οι λόγοι είναι οι μύωπικοι Πασάδες και Μπέιδες.Υποτίμησαν τους αντάρτες για χρόνια.Σας είπαν ψέματα και σας εμπόδισαν να δείτε την αλήθεια.

Αχμέτ: Για αυτό σε φώναξα Ζουλφικάρ Αγά.Για να μάθεις την αλήθεια.Ο διοικητής στην Ανατολή,Σιναν Πασαζαντέ,παράβλεψε την διαταγή μου και δεν ήρθε στην Κων/πολη και τώρα κρύβεται σαν δειλός κάπου στην Μπούρσα.

Ζουλφικαρ: Το ξέρω εξοχότατε.Εξαιτίας της κατάστασης των Πασάδων,οι στρατιώτες έκαναν λάθος επίσης.Κάποιοι πάνε πάνω από τον λόφο και κάποιοι στους αντάρτες.

Αχμέτ: Διάλεξε τους πιο έμπιστους άνδρες σου και πήγαινε στην Ανατολή.Θα είσαι τα μάτια μου για να βρεις τι γίνεται και να μου φέρεις τον Πασά.

Ζουλφικάρ: Όπως επιθυμείτε.

Σκηνή Νάσιας-Άλεξ στον κήπο.

Νάσια: Άλεξ.Μου είπες ψέματα.Φοβήθηκες,έτσι; Κόπανε,δειλέ.Παραλίγο να πεθάνω εξαιτίας σου.

Άλεξ: Εγώ παραλίγο να πεθάνω.Κοίτα το πρόσωπό μου.Θα ερχόμουν εκείνη την νύχτα Νάσια.Στο ορκίζομαι,το έσκασα από το στρατόπεδο.Αλλά δεν έγινε,με έποιασαν.

Νάσια: Σε εμπιστεύτηκα.Θα ερχόσουν.Μου το υποσχέθηκες.

Άλεξ: Το υπόσχομαι θα σε βοηθήσω.Θα ανοίξω την πόρτα και θα γυρίσεις στο σπίτι σου.

Νάσια: Αν δεν ξανα έρθεις...

Άλεξ: Θα έρθω,σου είπα.Γιατί δεν με πιστεύεις;

Έρχεται ο Αχμέτ.

Άλεξ: Θα έρθω φύγε.

Αχμέτ:(βλέπει το πρόσωπό του)Πάλι μπήκες σε μπελάδες,νεοσύλλεκτε.

Άλεξ: Έγινε κατά την διάρκεια των προπονήσεων.Βασικά βγήκα από το στρατόπεδο τη νύχτα.Ήμουν περίεργος για την πόλη.Ήθελα να πάω μια βόλτα.Μετά εμφανίστηκε μια γυναίκα.

Αχμέτ: Η γυναίκα σε έφερε σε τέτοιο χάλι;

Άλεξ: Έγινε την ώρα που προσπάθησα να την σώσω.

Αχμέτ: Που σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι τις προπονήσεις Ισκεντέρ.Σε χτύπησαν άσχημα.

Άλεξ: Μακάρι να τους βλέπατε.

Σκηνή Χαλιμέ-Νταρβίς.

Χαλιμέ: Δεν θα υπήρχε καλύτερη ευκαιρία από το να γίνεις ο μεγάλος βεζίρης.Αλλά δεν ήσουν προνομιούχος.

Νταρβίς: Αν νοιαζόμουν για τις θέσεις και τους τίτλους,δεν θα υποστήριζα τον εξοχότατο όταν ήταν ένας ηγεμόνας και ήταν ένα θαύμα για αυτόν για να ανέβει στο θρόνο.

Χαλιμέ: Η πίστη σου με κάνει να δακρύζω.Τι σκέφτεσαι με το να χρησιμοποιηθείς έτσι ώστε να καλύψεις την μεγάλη ντροπή της Φαχριγέ Σουλτάνας;

Νταρβίς: Προσπαθησατε σκληρά για να το εμποδίσετε.Αλλά δεν μπορέσατε να αλλάξετε το πεπρωμένο.

Χαλιμέ: Η πρόθεση μου ήταν να πληγώσω τον Σαχίν Γκιράι.Σε προειδοποίησα να μην τους εμπιστευτείς ποτέ.Είδες τι έκανε ο αδερφός του.Ποιος ξέρει τι υπάρχει ακόμα που δεν ξέρουμε.

Νταρβίς: Αφού σκέφτεστε πως είναι επικίνδυνοι Σουλτάνα μου,τότε μείνετε μακριά τους.

Χαλιμέ:Ποιος μπορεί να μείνει μακριά από το κίνδυνο σε αυτό το παλάτι; Σε κάθε γωνία μυρίζεται ο θάνατος Νταρβίς.Σε κάθε γωνία.

Σκηνή Φαχριγές-Σαφιγές

Σαφιγέ: Ο εξοχότατος σου εκχώρησε αυτό το παλάτι,Φαχριγέ.Ήθελα να το δεις.Ελπίζω η ανακαίνιση να τελειώσει μέχρι το γάμο.

Μπουλμπούλ: Μην ανησυχείτε Σουλτάνα μου.Έχουμε αρκετό χρόνο.

Σαφιγέ: Τέλεια.Μετά μπορείς να έρθεις και να το σχεδιάσεις όπως θες.Είναι πολύ ζοφερά εδώ.

Μπουλμπούλ:Σουλτάνα μου,με την άδεια σας,αν υπήρχε μια πράσινη κουρτίνα φτιαγμένη από περσικό μετάξι και μερικά μεταξένια μαξιλάρια εδώ και ένα λαμπερό κρυστάλλινο πολυέλαιο εδώ,το μέρος θα ήταν ευλογημένο.

Σαφιγέ: Ας δούμε τα άλλα δωμάτια.Έχουμε πολύ δουλειά Μπουλμπούλ.

Έρχεται ο Σαχίν στη Φαχριγιέ.

Σαχίν: Σουλτάνα μου ακούστε τι έχω να σας πω.Επειδή δεν έχουμε αρκετό χρόνο.Δεν στέλνουν τον Μεχμέτ στην Κριμαία αλλά στο θάνατο.Αλλά υπάρχει τρόπος να τον σώσετε και να ξανασμίξετε.

Φαχριγιέ: Πώς; (της δείχνει το δηλητήριο) Τι είναι αυτό;

Σαχίν: Είναι για αυτούς που βασανίζουν εσάς και τον Μεχμέτ.

Φαχριγιέ: Αδιάντροπε προδότη.Τσακίσου και φύγε πριν γίνω έξαλλη.

Σαχίν: Σουλτάνα μου,ο αδερφός μου ο Μεχμέτ θα πεθάνει για εσάς.Ο Νταρβίς έχει το κεφάλι του πάνω από τους ώμους του σήμερα.Αλλά δεν θα έχει σύντομα.Εσείς θα ζήσετε δυστυχισμένα ως αιχμάλωτη πολλών Πασάδων; Αυτό θέλετε; Έτσι θέλετε να ζήσετε;

Φαχριγιέ: Ζούμε ότι είναι γραφτό στην μοίρα μας.

Σαχίν: Μοίρα; Είναι μοίρα να μένεις σιωπηλός και να υπακούς την αδικία,την έλλειψη σεβασμού και την σκληρότητα; Ακόμα και οι σκλάβες στο χαρέμι είναι πιο ευτιχισμένες και ελεύθερες από εσάς.Όταν έρχεται η ώρα,κυβερνούν το χαρέμι ακόμα και την αυτοκρατορία.Εσείς είστε μια σουλτάνα...από την γέννηση.Μια σουλτάνα από το αίμα.Όταν οι γυναίκες που δεν μπορούν καν να είναι μια κηλίδα της κυριαρχίας σας..εσείς το ονομάζετε αυτό "μοίρα";Δεν ήρθα η ώρα να αλλάξετε την μοίρα;
Σκηνή στο στρατόπεδο.

Άλεξ: Χρειάζομαι την βοήθεια σας Αλί.Πρέπει να βρούμε τρόπο να ξεφύγω.Είναι αδύνατο να ξεφύγω από την πύλη και τα τοίχη είναι ψήλα για να πηδήξω.

Μικρός: Με ένα σκηνή.Θα το πάρω από την αποθήκη.Μπορούμε να σε σηκώσουμε κάτω και μετά πάνω.

Σκηνή Νάσιας-Γκιολγκες-Σαγεστές

Νάσια: Αυτή την φορά θα έρθει.Θα έρθει σου λέω.Το πιστεύω.

Σαγεστέ: Πάρε με μαζί σου.Θέλω να έρθω μαζί σου.Σε παρακαλώ.

Νάσια: Δεν πάω πουθενά.Ξέχνα ότι είδες.Τελείωσε.Το μετάνιωσα.

Σαγεστέ: Σε παρακαλώ.Δεν έχω εδώ μέλλον πια.Δεν θα γίνω ποτέ αγαπημένη(του εξοχότατου).Όλοι θα με εξευτελίζουν.Η Μαχφιρουζ ήδη με έκανε υπηρέτρια της.

Έρχεται η Μαχφιρούζ.

Μαχφιρούζ: Σαγεστέ,σε περιμένω από το πρωί.Έλα.

Σαγεστέ: Έρχομαι.

Σκηνή Σαφιγές-Νάσιας

Σαφιγέ: Τζενέτ.Στέγνωσαν οι παλλακίδες; Γιατί δεν είναι καμοιά έγκυος;Ήρθε η ώρα να δούμε τα παιδιά του εγγονού μου.

Μπουλμπούλ: Σουλτάνα μου,πολλές παλλακίδες πάνω στο δωμάτιο του, ειδικά οι κοντινές της Χαντάν Σουλτάνας.

Τζενέτ: Περνάει το χρυσό διάδρομο κάθε βράδυ.(Αναστασία)Μακάρι να βιαζόταν και να γεννούσε ένα ηγεμόνα πριν τις άλλες.

Σαφιγέ: Μακάρι η μοίρα της να είναι όμορφη όπως και αυτή.

Νάσια: Δεν είμαι όμορφη Σουλτάνα μου.Έγινα άσχημη.Όλοι με κοροιδεύουν.

Σαφιγέ: Μην στεναχωριέσαι.Τζενέτ,φώναξε τον Pervame Ağa.Μαχπεικέρ,έλα μαζί μου.Ακόμα δεν μπήκες στην αγκαλιά του εξοχότατου σωστά; Μην το αρνείσαι.Τα μάτια σου φωνάζουν την αλήθεια.Υπάρχει θεικό φως στα μάτια των ερωτευμένων.Πέφτει στα μάτια τους σαν μια κουρτίνα.Ούτε τα παλάτια ούτε κανένας τους προσελκύουν.Γίνονται τυφλοί για όλους.Βλέπω αυτό το βλέμμα και σε εσένα.

Νάσια: Εγώ δεν ξέρω πώς κάποιος ερωτεύεται Σουλτάνα μου.Δηλαδή πώς καταλαβαίνεις αν εισαι ερωτευμένη;

Σαφιγέ: Όταν κλείσεις τα μάτια σου την μέρα,αν το πρόσωπό του εμφανίζεται στην όραση σου και αν τον βλέπεις κάθε βράδυ στα όνειρά σου.Σημαίνει ότι είσαι απελπισμένη. (της δείχνει ένα φόρεμα) Σου άρεσε;

Νάσια: Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοιο φόρεμα στην ζωή μου,Σουλτάνα μου.

Σαφιγέ: Το σαγηνεύσαμε 20 χρόνια πριν.Είναι δώρο της Δούκισσα της Γένοβας.Από εδώ και πέρα είναι δικό σου.

Νάσια: Σουλτάνα μου,είναι πολύ πολύτιμο.Εγώ πώς θα...;

Σαφιγέ: Η αξία ενός φορέματος εξαρτάται από ποιος το φοράει.Αυτή η ομορφιά μπορεί να σε κάνει μόνο παλλακίδα.Αν θες να γίνεις κάτι παραπάνω,πρέπει να "συμεργαστεί" το μυαλό σου και η καρδιά σου με το μυαλό σου.

(ο κομμωτής):Σουλτάνα μου,με φωνάξατε.

Σαφιγέ: Έλα,Περβανέ.Σου παραδίδουμε την αγαπημένη μας στα ταλαντούχα χέρια σου.Τα μαλλιά της πρέπει να είναι πιο όμορφα από τώρα.

Της φτιάχνει τα μαλλιά ο τούρκος Τρύφωνας Σαμαράς .

Κομμωτής: Πως σου φαίνονται;Σου αρέσουν;

Νάσια: Πολύ.Πώς τα έκανες έτσι;

Κομμωτής: Υπάρχει μια Αισέ Χατούν,η βοηθός του ράφτη.Τα μαλλιά της είναι σαν τα δικά της.Έκοψα τα μαλλιά της και τα πρόσθεσα σε εσένα.

Νάσια: Τι; Κρίμα.

Κομμωτής: (γελώντας) Κάνω πλάκα γλυκιά μου.Όλοι έχουν ένα ταλέντο και αυτό είναι το δικό μου.

Η Νάσια γυρνάει στο δωμάτιο της και μπαίνει η Τζενέτ.

Νάσια: Τι γίνεται Τζενέτ Καλφά; Πού είναι η Μαχφιρούζ;

Τζενέτ: Μεταφέρθηκε σε άλλο δωμάτιο με διαταγή της Ντουντου Χατουνς.

Νάσιας: Και εγώ;

Τζενέτ: Θα μετακομίσεις στο δωμάτιο της Σουλτάνας.Θεέ μου...Χατουν έλα...(μπαίνει μέσα η Ρασά) Από εδώ και πέρα θα μείνει μαζί σου.Το όνομα της ειναι Ρασά.Η πρόσφατη αγαπημένη του εξοχότατου.

Σκηνή Χαλιμές-Χαντάνς

Χαλιμέ: Όλα είναι κατά μέρος.Η σιωπή της Φαχριγέ Σουλτάνας δεν σας ενοχλεί επίσης;

Χαντάν: Τι μπορεί να κάνει; Δεν μπορεί να κάνει τίποτα.Αποδέχτηκε την μοίρα που αποφάσισε η μητέρα της.

Χαλιμέ: Οπώς ξέρετε,οι γυναίκες είναι πιο γενναίες και σκληρές από τους άνδρες για την αγάπη.

Χαντάν: Φοβάσαι ότι θα μάθει ότι εσύ αποκάλυψες το μυστικό της; Μπορεί να το έμαθε ήδη και να σχεδιάζει να πάρει εκδίκηση.

Χαλιμέ: Δεν φοβάμαι κανέναν εκτός από τον Θεό.Δεν υποκύπτω το κεφάλι μου κάτω καν στην Σαφιγέ σουλτάνα.

Χαντάν: Εγώ το έκανα Χαλιμέ.Έκανα τα πάντα για να προστατέψω το παιδί μου.Θα ξανακάνω τα πάντα αν χρειαστεί.Δεν θα ντροπιαστώ για αυτό.

Χαλιμέ: Μπορείτε να ξεφορτωθείτε τον Νταρβίς; για παράδειγμα.

Χανταν: Γιατί το λες τώρα αυτό;

Χαλιμέ: Υπάρχει κάτι που δεν μου αρέσει πάνω του.Τον επισκέπτομαι κατά καιρούς από τότε που ενωθήκαμε.Για να βρω τι σκέφτεται και τι νιώθει.Είναι αδύνατον να καταλάβεις.Είναι λες και έχει μια ασπίδα.Τίποτα δεν δουλεύει.

Χαντάν: Μην μπερδεύεις την καρδιά μου Χαλιμέ.Δεν τον υποπτεύομαι.

Χαλιμέ: Για αυτό εμποδίσατε να γίνει ο μεγάλος Βεζίρης;

Μουσταφά: Θα πάω στον αδερφό μου.Θέλω να επισκεφτώ τον αδερφό μου.Διατάζω την Μενεξέ αλλά δεν με πάει.

Η Φαχριγιέ πάει αποφασισμένη στον εξοχότατο.

Φαχριγιέ: Τα μάτια μου είχαν σκιαστεί,Εξοχότατε.Ο έρωτας είναι μια μαύρη μαγεία.Είναι μια αρρώστεια.Έπεσα στα δίχτυα του και πήγα πολύ μακριά.Σας παρακαλώ συγχωρέστε με. Απέτυχα στο σεβασμό σας.

Αχμέτ: Η απόφαση μου δεν θα αλλάξει,Σουλτάνα μου.

Φαχριγιέ: Θα ήθελα να το αναθεωρήσετε τουλάχιστον αλλά δεν ήρθα για αυτό.Ήρθα για την συγχώρεση σας.Ευχαριστώ το θεό η παραφροσύνη μου τελείωσε.Συγχωρέστε με σας παρακαλώ.Με την άδεια σας. (φέρνουν τους λουκουμάδες)

Αχμέτ: Όταν τα φτιάχνατε όταν ήμουν παιδί μου στέλνατε μερικά.

Χατζί: Εξοχότατε με την άδεια σας(δοκιμάζει ένας άλλος άντρας πρώτα)

Φαχριγιέ: Η παιδική ηλικία τελείωσε.Δεν είστε πια ο ανιψιός μου.Είστε ο εξοχότατος μου.Αλλά το αμύγδαλο είναι ακόμα το ίδιο αμύγδαλο.

Ο Αχμέτ τρώει τους λουκουμάδες.και μετά έρχεται ο Μουσταφά.Τρώει και ο Μουσταφά.

Φαχριγιέ:Μουσταφά τι κάνατε; Είστε αλλεργικός στα αμύγδαλα.Θα πονέσει η κοιλιά σας.

Μουσταφά: Αλλά μου αρέσουν πολυ.

Φαχριγιέ: Φτάνει τόσο μην φάτε άλλο.

Η Νάσια ονειρεύεται τον Αχμέτ. Βάζει το κόκκινο φόρεμο που της έδωσε η Σαφιγέ και πάει στον Αχμέτ.Λέει ότι το βλέπει στα όνειρα της και τον φιλάει.Γίνεται το χαλβέτ μεταξύ τους.Η Νάσια σηκώνεται από το κρεβάτι και φεύγει κλαίγοντας.Οι φίλοι του Άλεξ τον βοηθάνε να ξεφύγει από το στρατόπεδο.

Η Νάσια-Σαγεστε-Γκιολγκε πάνε στην πόρτα.

Σαγεστέ: Νόμιζα δεν θα έρθεις.Σε ευχαριστώ που με αποδέχτηκες.Για άλλη μια φορά μου έσωσες την ζωή.

Ο Νταρβίς μπαίνει σε μια βάρκα και πάει κάπου.

Η Γκιολγκέ λέει στην Νάσια δεν μπορώ να πάω μακρύτερα.Θα το καταλάβουν...

Η Νάσια την αγκαλιάζει και λέει αντίο γκιολγκέ.Η μόνη μου φίλη στο παλάτι.

Σαγεστέ: Μακάρι να ερχόταν και η Γκιολγκέ Χατούν μαζί μας.

Νάσια: Αν το ήθελε θα το έσκαγε εδώ και καιρό.Αλλά πέρασε όλη την ζωή της εδώ.Δεν ξέρει άλλα μέρη.

Σαγεστέ: Η γκιολγκέ σε έφερε εδώ σωστά;

Νάσια: Αρχικά την μισούσα.Ήταν η πρώτη που αγάπησα σε αυτό το παλάτι.Μετά...

Σαγεστέ: Μετά; Μετα ποιον αγάπησες;

Νάσια: Τον Σουλτάνο Αχμέτ.

Τότε ανοίγει ο Άλεξ την πόρτα.Και λέει ήρθα κράτησα την υπόσχεση μου.

Ο Νταρβίς πάει στο Σαχίν.

Σαχίν:Θυμάσαι την πρώτη νύχτα που σε βρήκα Νταρβίς; Ήρθες απέναντι μου σε ένα μπαράκι κατά τύχη.Ήσουν μεθυσμένος και απελπισμένος.

Νταρβίς: Τι θες από εμένα Σαχίν;

Σαχίν: Μου τα είπες όλα εκείνη την νύχτα.Όταν οι Οθωμανοί σε προσηλύτισαν,τα πόδια σου ήταν γυμνά.Είχες ένα τσουβάλι στην πλάτη σου.Για αυτό σε ονόμασαν Νταρβίς.Πέρασες την παιδική σου ηλικία σε ακραία φτώχεια.Που μια μέρα βρήκες ένα νόμισμα στο έδαφος.Ο μόνος σπυ θησαυρός.Χάρηκες τόσο πολύ που δεν ήξερες τι να κάνεις και το κουβαλούσες στην τσέπη σου για πολλά χρόνια.Μου είπες ότι φόρεσες τα πρώτα σου παπούτσια στο στρατόπεδο και ότι όλοι σε εξευτέλιζαν και σε μισούσαν.Ήρθες την επόμενη μέρα σε εμένα και μου έδωσες αυτό το νόμισμα ως σήμα της πίστης σου.Σε ρώτησα για το τι φοβάσαι περισσότερο.Και απάντησες το να ζεις και να πεθάνεις ως ένα τίποτα.

Νταρβίς: Τώρα πια δεν φοβάμαι τίποτα.

Σαχίν: Επειδή σου έδειξα την έξοδο.Σε έσωσα από το να είσαι ένα τίποτα.

Νταρβίς: Με χρησιμοποίησες για τα συμφέροντα σου Σαχίν.Δηλητηρίασες τον Σουλτάν Αχμέτ για να ανέβεις στο θρόνο μια μέρα.

Σαχίν: Το ήθελες και εσύ.Αλλά με πρόδωσες.

Νταρβίς: Προδοσία...Η προδοσία είναι ένα δυνατό συναίσθημα.Αλλά εμφανίζεται ανάμεσα στους φίλους.Εμείς ποτέ δεν ήμασταν φίλοι Σαχίν Γκιουράι.Παρόλου που περπατάμε στο ίδιο μονοπάτι.Ήθελες ο Σουλτάν Αχμέτ να ανέβει στο θρόνο. Κατορθωσες τον σκοπό σου.

Σαχίν: Εκείνη την μέρα και εγώ το ήθελα.Αλλά τα κακά νέα είναι ότι τώρα θέλω να κατέβει από το θρόνο.Τελείωσε Νταρβίς.Όλα τελείωσαν.Ο εξοχότατος είναι στα χέρια του αγγέλου του θανάτου τώρα.

Ο Άλεξ λέει στην Νάσια να μην φοβάται.Όλα τελείωσαν και ότι θα ξανα συναντήσει την οικογένεια της.Η Νάσια λέει συγχώρεσε με Άλεξ.Δεν μπορώ να το κάνω.Δεν μπορώ να αφήσω τον Σουλτάν Αχμέτ.Του ανήκω. και με αυτά τα λόγια επιστρέφει.Ο Αχμέτ δεν νιώθει καλά σηκώνεται από το κρεβάτι και ψάχνει την Νάσια.Λιποθυμάει και εκεί τελειώνει το επεισόδιο.
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΚΙΟΣΕΜ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6

COMMENTS

Όνομα

360 Moires,6,4XXX4,11,60 Lepta Ellada,11,8 Lexeis,1,9 Mhnes,282,Τα 3 πρόσωπα της Άννας,1,Alcatraz,1,Animaniac,1,Anne Mitera,37,Antras Oneiron,49,Arena,65,Asteras Raxoulas,24,Babylon Berlin,1,Bahar,241,Beyaz Gece,1,Bir Aile Hikayesi,1,Bir Zamanlar Cukurova,1,Blind Taste,6,Blindspot,19,Bravo Roula,5,Burak Ozcivit,5,Cennet,1,Cingoz Recai,1,Cold Case,6,Covert Affairs,1,Criminal Minds,13,CSI Las Vegas,8,Cukur Yuz Yuze,1,Daddy Cool,23,Darisi Basimiza,1,Dayan Yuregim kardia mou antexe,1,Den Se Sygxwrw,2,Didyma Feggaria,297,Dirilis Ertugrul,1,Ela sti thesi mou,244,ELIF,72,Elimi Birakma,3,Erkenci Kus,1,Eurovision,5,Farma,1,Fazilet,20,Fos Sto Tounel,13,Galateia,20,Game Of Thrones,1,Gecenin Kralicesi,5,GNTMGR,2,Gran Hotel,13,Grimm,7,Gulperi,1,Gynaika Xoris Onoma,6,H xeiroteri evdomada tis zois mou,3,Hayat Sarkisi,2,House MD,31,House of Cards,12,How to get away with a murder,1,I Epistrofi,7,I lexi pou the les,9,I mama leipei taxidi,3,I Nyfi,36,I prwti kyria,8,Icerde,6,Iki kiz kardes,1,Imperio,6,Insider,31,Isimsizler,1,Istanbullu Gelin,24,Jane the virgin,1,JoinUs,2,Joy,1,Kairos,1,Kanatsiz Kuslar,1,Kane goneis na deis kalo,1,Kanto opws o Akis,42,Kara Sevda,167,Karagul,112,Kardashians,1,Kataigida,3,Kati xwrismena palikaria,33,Kayitdisi,1,Kiralik Ask,3,Kis Gunesi,1,Kitchen Lab,1,Knight Rider Heroes,1,Kokkino Nyfiko,8,Kosem Sultan,9,Kulahta Erimis Dolunay,1,Kung Fu,1,Kurtlar Vadisi Vatan,1,Kuzgun,1,La casa de papel,1,Law Order Criminal Intent,2,Life is a Beach,1,Lucky Room,1,Major Crimes,10,Malista Sef,18,Mamma Mia,16,MasterChef,2,Masum Degiliz,1,Mavres Xires,2,Media,261,Meleklerin Aski,2,Meryem,26,Mi milas,1,Mia Zoi,4,Mikra Eglimata,11,Mila mou,4,Min arxizeis ti mourmoura,98,Mindhunter,1,Moiraia elxi,37,Money Drop,2,Mprousko,336,My Style Rocks,4,NCIS,20,NCIS Los Angeles,1,NCIS New Orleans,2,Nefes Nefese,1,Netflix,1,News,150,Noima Zwis,1,noma,1,Nomads,30,Nota Mia,1,O Faros,6,O kosmos na xalasei,10,O prigkipas tis fotias,2,Oi symmathites,122,Orgi,2,Osa den xereis,9,Oso exo esena,4,Outlander,4,Ozark,1,Pablo Escobar,47,Pame Paketo,39,Pantelidis,8,Paramythi Alliws,13,Parole,1,Parthena Zoi,116,Pathos gia exousia,6,Person of Interest,15,Peta ti friteza,1,Poltics,2,Poyraz Karayel,1,Prison Break,10,Prodosies,61,Programma TV,1,Quizdom The Show,7,RadevouStar,5,Radio Arvyla,1,Ragismenes kardies,69,Ready Steady Cook,2,Revenge,3,Rising Star,2,Roua Mat,1,Ruya,1,SALTSA MIA,1,San Oikogeneia,12,Se Fonto Kokkino,1,Servet,1,Shopping Star,1,Simvolaio agapis,68,SIRIAL365,1,Siyah Inci,1,So You Think You Can Dance,3,Sports,1,Sta Dixtia Tou Peprwmenou,2,Star Academy,5,Stin ygeia mas,24,Sto kalo glykia sympethera,8,Survivor,95,Ta Dakria Tou Theou,2,Ta Ftera tou erota,1,Ta pente kleidia,62,Tamam,22,Tatouaz,111,Technology,17,Teen City Vibes,1,Teen wolf,1,Teresa,2,Tha gyrisei o troxos,2,The 100 code,1,The 2Night Show,24,The closer,7,The Crossing,1,The Defenders,1,The Following,17,The Good Doctor,6,The Mentalist,20,The messengers,1,The Mitsi Show,5,The Music Mall,1,The Music Project,5,The Paradise,3,The Protector,2,The Punisher,1,The Voice,1,The Wall,1,To daxtylidi ths fwtias,49,To kalytero zevgari,3,To nhsi,10,To soi soy,87,Tou Kakou Petherou,1,Tourkika sirial,41,Traction,1,Treli Oikogeneia,16,Tuvana Turkay,1,Vikings,8,Vrady,6,Vrexei Erwta,1,X-Factor,13,X-Files,2,Xoris esena,110,Yildizlar Sahidim,1,Your Face Sounds Familiar,9,Zumba Time,2,Zwdia,73,Zwes Paralliles,60,Zwi mou,99,
ltr
item
sirial365: KOSEM SULTAN επεισοδιο 5 ελληνικοι υποτιτλοι
KOSEM SULTAN επεισοδιο 5 ελληνικοι υποτιτλοι
https://3.bp.blogspot.com/-sdphPUi7jL0/Vn_pGZOI56I/AAAAAAADmKw/ug-H7gtioOQ/s1600/valide-sultan-kosem.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-sdphPUi7jL0/Vn_pGZOI56I/AAAAAAADmKw/ug-H7gtioOQ/s72-c/valide-sultan-kosem.jpg
sirial365
https://www.sirial365.com/2016/02/kosem-sultan-5.html
https://www.sirial365.com/
https://www.sirial365.com/
https://www.sirial365.com/2016/02/kosem-sultan-5.html
true
8468336524341350121
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content